vineri, 22 iulie 2016

Cauzele depresiei de dupa nastere

Depresia dupa nastere este o tulburare medicala care apare in primele saptamani de dupa nastere sau dupa pierderea unei sarcini. Daca afectiunea nu este tratata corespunzator, ea poate evolua, iar recuperarea devine mai dificila. Statisticile sustin ca una din opt femei se confrunta cu depresia postpartum, desi in realitate numarul este mai mare deoarece multe dintre mame nu isi recunosc simptomele. Prin exceptie, exista si cazuri in care, din cauza lipsei tratamentului sau din cauza gradului depresiei, unele femei isi pot pune propria viata in pericol sau pe cea a bebelusului.

Cauzele depresiei

Din punct de vedere medical, de cele mai multe ori depresia de dupa nastere apare in urma schimbarii hormonale care se produce in corpul femeii. Bineinteles, diferentele hormonale aparute dupa nastere nu sunt singurii factori care favorizeaza depresia postnatala. Depresiile anterioare nasterii, istoricul medical al familiei mamei, stresul, lipsa de sustinere din partea celor din jur sau alte probleme sociale sunt doar cateva dintre cauzele de ordin psihologic al acestei boli. In cazul avortului spontan sau voit, situatia este aceeasi, in corpul femeii existand modificarile bruste hormonale precum in situatia unei nasteri.

Una dintre cauzele depresiei dupa nastere este legata si de tiroida, mai precis, de scaderea nivelurilor hormonului tiroidian. Una dintre cele mai cunoscute motive pentru aparitiile depresiilor in general este dopamina scazuta. Aceasta afectiune este des intalnita in cazul nasterilor, odata cu inceperea alaptarii
.
Factorii de risc

Modificarile hormonale sau scaderea dopaminei din organism nu sunt intotdeauna suficiente pentru starnirea unei depresii postpartum. Atunci cand exista cazuri medicale asemanatoare in familie sau un trecut cu depresii al mamei, aceasta este mai predispusa sa sufere de depresie postnatala. Alti factori precum fumatul, alcoolul, stilul de viata haotic, alimentatie necorespunzatoare, stres, sarcina nedorita sau lipsa ajutorului creeaza un grad mai ridicat de predispunere la aceasta afectiune psihica.




duminică, 17 iulie 2016

Anunturi din moda si frumusete

Orice fata isi doreste sa fie in pas cu tot ce-i nou in materie de fashion, iar pentru asta exista revistele de specialitate si o multime de site-uri. Insa exista si modalitate inedita de a fi la curent cu domeniul, in special daca iti doresti sa cumperi ceva, astfel ca poti opta pentru anunturi din moda si frumusete. Acestea sunt disponibile pe site-urile de anunturi, sunt gratuit de postat, motiv pentru care vanzatorii nu au nimic de pierdut in incercarea de a-si gasi un nou proprietar pentru produsele lor.
Mai usor de vandut
Astfel, pe aceste site-uri intotdeauna apar anunturi cu cele mai noi articole de imbracaminte, incaltaminte si make up, de cele mai multe ori la preturi mult mai accesibile decat in magazine, iar fetele ajung sa faca economii semnificative. Orice anunt este valabil 90 de zile, dupa care se poate reinnoi gratuit, in timp ce exista si posibilitatea de promovare pentru a fi mai vizibil in fata unui numar mai mare de utilizatori cu speranta ca acestia vor fi dispusi sa achizitioneze produsele scoase la vanzare.
Usurinta in utilizare
Imperator.ro este foarte usor de utilizat, se pot opta pana la 8 fotografii, astfel ca in doar cateva minute utilizatorii pot posta anunturi din moda si frumusete. Cu cat mai multe detalii precizate, cu atat vanzatorii par mai de incredere in ochii vanzatorilor, iar cei din urma vor avea la cunostinta toate informatiile de care au nevoie pentru a se putea hotara asupra deciziei.

De asemenea, fiecare cont este verificat de un administrator, pentru a se evita dublurile, la fel si anunturile care nu pot fi identice, astfel incat utilizatorii sa le poata urmari doar pe cele relevante. In plus, comunicarea se face fie prin intermediul numarului de telefon afisat pe site, fie prin mesajele instant trimise, procedura mai comoda pentru cei care nu isi doresc sa vorbeasca la telefon.

sâmbătă, 16 iulie 2016

Pereti despartitori de calitate

Peretii despartitori de calitate trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte pentru a se ridica la criteriile impuse de cei mai multi dintre clienti. Astfel, indiferent de mediul in care se doreste instalarea acestora, peretii despartitori trebuie sa fie in primul rand potriviti din punct de vedere al izolarii fonice, pentru a asigura un oarecare grad de intimitate.
Foarte populari in cazul cladirilor de birouri, acest tip de pereti sunt potriviti si in cadrul restaurantelor si cafenelelor, atat in bucatarie, cat si la toaleta. In plus, cu ajutorul peretilor se delimiteaza cu usurinta orice spatiu din restaurant sau centrele comerciale, iar materialele din care se confectioneaza pot fi variate, ramanand la mana clientilor, modalitatea preferata pentru care sa se opteze in functie de dorinte si necesitati.
Adesea acestia sunt construiti din lemn, metal, PVC sau o combinatie de sticla cu metal, in special pentru a delimita birourile conducatorilor companiilor. Asadar, lista de posibilitati este una foarte lunga, iar decizia este mai dificil de luat, intrucat toate materialele prezinta numeroase avantaje. Cu toate ca cel mai comun criteriu pentru care se alege un anumit tip de perete este pretul, cel putin la fel de importanta este si durata de viata.
Compartimentarea birourilor
Fiecare etaj al cladirilor moderne de birouri reprezinta suprafete deschise foarte vaste, iar pentru a asigura intimitatea angajatilor la locul de munca, adesea se doreste inchiderea lor in diferite moduri, iar solutia o reprezinta peretii despartitori. Foarte cautati sunt cei confectionati din sticla, intrucat izoleaza foarte bine fonic, chiar daca permite vizibilitatea dintr-o parte in alta, insa la cerere, se poate opta pentru sticla sablata. In plus, pentru personalizarea spatiului sticla poate fi colorata in diferite moduri, la fel ca lemnul si PVC-ul, doua dintre cele mai populare materiale folosite in acest tip de constructii.



marți, 5 iulie 2016

Executie instalati sanitare de top

Constructia unei cladiri noi sau renovarea uneia vechi presupune ca fiecare incapere sa fie imbunatatita din toate punctele de vedere, insa lipsa profesionalismului aratat de multe companii ale domeniului ii face pe oameni sa priveasca cu dezinteres asemenea lucrari. Doar o firma cu adevarat serioasa poate sa promita servicii de tipul executie instalatii sanitare, in cele mai bune conditii, iar experienta angajatilor isi va spune cuvantul inca de la etapa initiala de consiliere.
Fiecare situatie intalnita este diferita, motiv pentru care angajatii trebuie sa fie pregatiti, in special datorita faptului ca exista cateva distinctii clare ce trebuie facute de la bun inceput. Asadar, se pot efectua instalatii sanitare de alimentare cu apa rece sau calda, care nu trebuie sa lipseasca nici din locuintele oamenilor, dar nici din cladirile de birouri sau din fabrici. Lista serviciilor firmelor specializate poate sa continue chiar si cu instalatii de incalzire prin pardoseala, procedura foarte des intalnita in ziua de azi, datorita confortului asigurat pe timpul iernii.
Pentru instalatiile din spatiile exterioare exista cele cu alimentare cu apa, cele de evacuare a apelor uzate, in timp ce in mediile rurale adesea se intalnesc instalatiile de alimentare cu hidrofor sau cu pompa. Tarifele pentru asemenea lucrari variaza de la un caz la altul, insa niciodata nu trebuie sa se aleaga firma ce asigura cel mai mic pret, deoarece cu siguranta ca nu se vor indeplini toate criteriile impuse de catre clienti.
Etape de urmat
In primul rand, specialistii trebuie sa identifice toate punctele de consum, iar tinand cont de necesitatile si preferintele clientilor sa se aleaga materialele cele mai potrivite pentru situatia data. Ulterior este nevoie de stabilirea traseului instalatiilor, iar clientii sa opteze pentru obiectele pe care si le doresc a fi instalate, numarul de chiuvete, cada, jacuzzi, toaleta etc. Mai apoi, acestea se instaleaza, se fac numeroase probe, iar abia dupa se monteaza final.