marți, 28 iunie 2016

Cum sa aleg un fotograf de nunta?

 Incepand cu cununia la starea civila si terminand cu petrecerea de la sfarsit, nunta este un eveniment care trebuie imortalizat asa cum isi doresc mirii. Alegerea fotografului potrivit poate fi uneori dificila, deoarece fotografiile si momentele nu pot fi refacute, iar nimeni nu isi doreste sa aiba grija pozelor pe durata desfasurarii celui mai important eveniment din viata. 

Din aceste motive, trebuie ca fotograful sa fie un adevarat artist, cu studii si aparatura profesionala.

Munca unui fotograf

Desigur, exista si persoane care prefera sa aleaga un prieten sau o ruda sa le faca pozele, insa de cele mai multe ori acest lucru nu se sfarseste prin a avea fotografiile de nunta dorite. Un lucru esential pe care expertii in acest domeniu il au, spre deosebire de cei neprofesionisti, este vizunea. 

Aceasta presupune ani de pregatire, pentru formarea ochiului si bineinteles, talent artistic. Cu toate ca multi considera ca fotografia nu este o munca in sine, situatia nu sta deloc asa. Pentru a-si construi un portofoliu, un fotograf nunta trebuie sa munceasca din greu, incepand cu imortalizarea pozelor si terminand cu editarea acestora. Mai mult, in spatele oricarui profesionist stau ore intense de pregatire, de studii sau de munca propriu-zisa.

In plus, fotografii investesc sume importante de bani in instrumentele pe care le folosesc. Pe langa aparatele foto profesionale si obiective, lumini, panouri, artistii au nevoie de programe speciale, de inalta calitate pentru editarea imaginilor. Mai mult decat atat, pentru utilizarea acestor programe este necesar un calculator sau laptop performant. In cazul in care fotograful realizeaza si acele marturii facute din imagini, acesta trebuie sa aiba si o imprimanta profesionala.

Astfel ca, daca va doriti cele mai reusite imagini de la eveniment, trebuie sa va lasati pe mana unui fotograf de nunta. Trebuie sa luati in considerare ca acesta va va usura munca, lasandu-va sa va bucurati de eveniment.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu